Rahat turcesc mixt 250 g Turkish Delight Sebahat
6 RON
Rahat turcesc mixt 250 g Turkish Delight Sebahat
6 RON
Caracteristici
Categorie: Alimente
Descriere
Traditia spune ca rahatul Turcesc trebuie servit dupa cafea, insotit de un pahar de apa rece.
Experimentati unul dintre cele mai apreciate deserturi ale bucatariei orientale!
Rahatul Turcesc Turkish Delight si-a castigat faima atat la noi cat si-n vecinatatile balcanice, ba chiar si mai departe, in Algeria si Maroc.
Consistenta sa este similara jeleului dar mai solida, mai lipicioasa si mai opaca. Datorita continutului ridicat de zahar este mult mai dulce decat majoritatea dulciurilor, apropiat ca gust de serbet si nu de jeleu.
Daca ar fi sa urmam traditia spatiului balcanic, acest produs ar trebui servit dupa cafea, insotit de un pahar cu apa rece, insa din pacate, traditia respecta mai rar in prezent. Azi este folosit mai degraba in compozitia de cozonac, decat ca simbol de ospitalitate pentru musafiri.
Daca ai vizitat Turcia, atunci stii ca celebrul lokum este ceea ce numim in Romania rahat si stii la fel de bine faptul ca varietatea acestui desert este inimaginabila fata de ce se gaseste in magazinele din tara noastra.
Initial, acest desert era disponibil doar in trei culori, respectiv trei arome: rosu – apa de trandafiri, galben – coaja de lamaie si verde – portocala amara. Astazi, data fiind varietatea de ingrediente folosite, exista numeroase arome, de la cele de fistic, alune, migdale sau nuca de cocos, la arome de fructe cum ar fi visine, capsuni, portocale, caise, sau lamaie, facand acest desert unul dintre cele colorate din Turcia.
Ingrediente: zahar, apa, amidon din grau, aroma, coloranti (E141, E161b, E163), acidifianti: acid citric.
Greutate neta: 250 g.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Poate contine urme de nuci si porumb. Produs in Belgia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1479 kJ / 348 kcal; Grasimi
Experimentati unul dintre cele mai apreciate deserturi ale bucatariei orientale!
Rahatul Turcesc Turkish Delight si-a castigat faima atat la noi cat si-n vecinatatile balcanice, ba chiar si mai departe, in Algeria si Maroc.
Consistenta sa este similara jeleului dar mai solida, mai lipicioasa si mai opaca. Datorita continutului ridicat de zahar este mult mai dulce decat majoritatea dulciurilor, apropiat ca gust de serbet si nu de jeleu.
Daca ar fi sa urmam traditia spatiului balcanic, acest produs ar trebui servit dupa cafea, insotit de un pahar cu apa rece, insa din pacate, traditia respecta mai rar in prezent. Azi este folosit mai degraba in compozitia de cozonac, decat ca simbol de ospitalitate pentru musafiri.
Daca ai vizitat Turcia, atunci stii ca celebrul lokum este ceea ce numim in Romania rahat si stii la fel de bine faptul ca varietatea acestui desert este inimaginabila fata de ce se gaseste in magazinele din tara noastra.
Initial, acest desert era disponibil doar in trei culori, respectiv trei arome: rosu – apa de trandafiri, galben – coaja de lamaie si verde – portocala amara. Astazi, data fiind varietatea de ingrediente folosite, exista numeroase arome, de la cele de fistic, alune, migdale sau nuca de cocos, la arome de fructe cum ar fi visine, capsuni, portocale, caise, sau lamaie, facand acest desert unul dintre cele colorate din Turcia.
Ingrediente: zahar, apa, amidon din grau, aroma, coloranti (E141, E161b, E163), acidifianti: acid citric.
Greutate neta: 250 g.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Poate contine urme de nuci si porumb. Produs in Belgia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1479 kJ / 348 kcal; Grasimi
147 vizualizari
Bucuresti 25 Noi. '24 (11:51)