Coclinta Brasserie- Restaurant cu specific romanesc, Bucuresti
283 vizualizariLocalizat foarte aproape de Piata Victoriei, am ales sa ne cladim povestea ca un mic bistro traditional gourmet.
Denumirea de “Coclinta” e imprumutata din Maramures, sau de fapt noi doar am inviat-o, astfel facand cinste unui fel de mancare foarte popular in toata lumea si considerat traditional in tot atatea locuri: clasica placinta, veche de cand lumea si pamantul si focul au fost inventate. Sau, si mai bine doar de cand a fost focul inventat.
O consideram foarte gustoasa si cu siguranta aparte datorita procedeului de facere si coacere: aluat nedospit din faina de grau si coapta pe ambele parti- de aceea aici la noi in Romania e mai mult turta, decat placinta.
De gustul divin al Coclintei si de plating se ocupa Dl. Sorin Petru Cucu.
Chef Cucu face parte atat din vechiul, cat si din noul val al bucatariei traditionale romanesti, iar referintele sale sunt bine de stiut: 12 ani in Pole Position la Casa di David si o poveste in derulare de 4 ani la Mahala Restaurant.