Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti
Gratar la jar
- PATRICIENI 20 LEI
Piesa de rezistenta a localurilor interbelice, uitata mai apoi, acest amestec nobil de carnuri si arome a fost o importanta sursa de desfatare a musteriilor. Ne facem datoria de a-i readuce in atentia Dvs. intr-o interpretare proprie a retetei Domnului Bacalbasa
100gr - CARNACIORI PICANTI 20 LEI
Avand la baza compozitia carnatilor de Plescoi, umanizata mai apoi in carmangeria noastra. ( Reteta originala Zexe)
100gr - CARNATI ZEXE 19 LEI
Reteta lui Nea Florica, carmangier cu talent (ce l-a avut ucenic netalentat si pe Matache, de-a ramas doar macelar)
100gr - MUSCHI DE VITA ARGENTINIAN 32 LEI
Bine fript, asa si asa sau in sange, cum va place.
100gr - PASTRAMA DIN COTLET DE BERBECUT DEZOSAT 24 LEI
Ca n-am mai avut bani de pulpa, care-i tare si atoasa.
100gr - MUSCHIULET DE BERBECUT 30 LEI
”O bezea de carne”, aromatizata in baituri si maturata la rece timp de doua zile.
100gr - MITITEI „ZEXE” PROBABIL CEI MAI BUNI DIN TARA 6 LEI
Inventie Romaneasca de la sfarsit de secol XIX, amestec fericit de carnuri, zemuri si condimente, ce au stat la odihna doua zile pentru a se impreuna cat mai bine. Incontestabil , una dintre emblemele Bucatariei noastre.
80gr/buc - CEAFA DE MANGALITA, COTLET DE MANGALITA 27 LEI
Carne de porc sanatoasa?!Da! Porcul de Mangalita, “Uleiul de masline pe patru picioare” , fara colesterol, cu un continut de Omega 3,6 si 9 superior Somonului.Recomandat copiilor, batrânilor si persoanelor cu probleme cardiovasculare si cautat cu insistenta de cunoscatorii sanatosi datorita gustului de exceptie.Creste într-un an cât altii în trei luni si daca îl întâlniti pe strada îl recunoasteti dupa parul lânos, lung si cret, fapt ce i-a atras porecla de “OAIE cu SORICI”.
100gr - PULPE DE BIBILICA (DE CURTE)20 LEI
Aceeasi bibilica, alte parte anatomica.
100gr - PIPET DE BIBILICA (DE CURTE)24 LEI
Din bibilica, crescuta libera si neinghesuita de se tine carnea pe oase.
100gr - CARNATI DIN CAPRIOARA SI DIN PORC MANGALITA CU BUSUIOC 28 LEI
…pentru ca busuiocul nu se pune in ciorba si nu ii gaseam locul
100gr