Rosetti Dent- clinica stomatologica - Bucuresti

Pedodontie - Stomatologie Copii

Pedodonția este știința ce se ocupă cu tratarea și prevenția dentiției temporare, cat și a celei permanente. Dentiția temporară este adesea tratată cu superficialitate de către părinți, deoarece aceștia știu că dinții temporari oricum vor fi înlocuiți cu cei definitivi.

Afecțiunile unui dinte de “lapte” pot duce și la afectarea dezvoltării dintelui definitiv ce îl va înlocui. Este foarte important să se acorde aceeași atenție și tratării dinților de “lapte”, pentru că de sănătatea lor depinde dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a arcadelor dentare permanente.

Recomandări

  • Vizita la medicul dentist de la erupția primului dinte (monitorizarea evoluției dentiției)
  • Controlul periodic la 4 – 6 luni (prevenirea anomaliilor dento-maxilare)
  • Igienizarea dentară periodică previne cariile și menține sănătatea orală a copiilor
  • Tratamentele profilactice ajută la prevenirea cariilor (sigilare, fluorizare)

Sigilarea reprezintă o tehnică de izolare a șanțurilor și fosetelor unui dinte prin aplicarea și menținerea pe suprafața smalțului a unor substanțe cu rol de barieră împotriva cariilor dentare. Sigilările se recomandă a fi efectuate între 6 și 15 ani, perioada în care erup molarii și premolarii permanenți. Nu trebuie neglijați nici molarii temporari, aceștia fiind sigilați la vârsta de 3-4 ani.

 

Fluorizarea se recomandă la pacienții cu carioactivitate crescută, la dinții imaturi, la dinții erupți recent, incomplete mineralizați, dinți cu defecte de dezvoltare. Fluorul are rolul de a crește rezistența structurilor dentare și de a combate placa bacteriană.

Clinica Dentarium își propune ca relație dintre copil și medic să fie una de prietenie, medicul având datoria de a se face plăcut în fața celui mic pentru a-i câștiga încrederea.

Galerie foto
  • ...