ATP Bucuresti - Centrul de formare profesionala
Curs Lucrator in comert (Vanzator)
Lucratorul in comert se ocupa in principal cu comunicarea cu clientii magazinului (punctului de vanzare), organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii magazinului (punctului de vanzare), efectuarea vanzarii, incasarea contravalorii marfii, prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii, promovarea imaginii magazinului (punctului de vanzare), mentinerea stocurilor si necesarului de monetar de rezerva, verificarea stocurilor cu vanzarile, intocmirea documentelor specifice activitatii de vanzare, precum si raportarea activitatii de vanzare.Lucratorii in comert din magazine si piete vand clientilor marfuri in comertul cu ridicata si amanuntul si probeaza calitatea marfurilor si modul de functionare a aparaturii expuse spre vanzare.Lucratorii in comert din magazine si piete vand clientilor marfuri-in comertul cu ridicata si amanuntul si probeaza calitatea marfurilor si modul de functionare a operatiunii expuse spre vanzare
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de lucrator comercial.Orice persoana care doreste obtinerea unei calificari de lucrator comercial in vederea unei posibile angajari, precum si persoanele care ocupa un post in comert, dar care nu detin inca certificatul care sa le ateste aceasta calificare se pot inscrie pentru a participa la acest curs.
1. Cursul de „Lucrator in comert este acreditat de statul român prin Ministerul Muncii, Familiei ¿i Protec¿iei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului.2. Dobandirea unor noi competente profesionale de catre persoaneler aflate in cautarea unui loc de munca, a salariatilor agentilor economici cat si a persoanelor interesate, in vederea exercitarii unei activitati profesionale sau schimbarea meseriei, prin frecventarea si absolvirea unui curs de calificare sau recalificare, perfectionare.3. Deprinderea tuturor cunostiintelor necesare profesarii acestei meserii;4. Lucrul efectiv intr-o unitate de profil si invatarea particularitatilor meseriei;5. Obtinerea unui certificat de calificare, recunoscut la nivel national si international.