Cron Phoenix - Centru de Reabilitare Ortopedica si Neurologica pentru copii Bucuresti

Ecografie musculo-articulara


Ecografia aparatului locomotor(muschi, tendoane, articulatii) este extrem de utila in stabilirea unor diagnostice, de multe ori excluzand necesitatea realizarii unui RMN sau chiar a unei radiografii. Aceasta isi gaseste utilitatea in special la copii, care au o patologie particulara, specifica varstei.?

?Copii fac in mod frecvent sinovite de sold (inflamatia soldului), chiste sinoviale cu localizari variate (popliteu, in spatele genunchiului, glezna, incheietura pumnului, etc.) sau formatiuni musculare (in torticolisul muscular sau hematom post-traumatic) si leziuni tendinoase sau deformari articulare (luxatie de rotula, luxatie de sold). Examinarea este de scurta durata, neinvaziva, neiradianta si cu o precizie buna in stabilirea diagnosticului.
 

 

CAND INCEPE URMARIREA DEZVOLTARII SCHELETULUI SI A MUSCHILOR BEBELUSULUI?
 

Din momentul in care mamica asteapta un bebelus, medicul obstetrician urmareste cresterea si dezvoltarea fetusului si poate descoperi din primele saptamani de sarcina, unele deformari ale picioruselor sau ale mainilor (deformari congenitale). Pe parcursul sarcinii, la masuratorile de morfologie fetala, pot aparea intarzieri de crestere a membrelor (in special a femurului) sau modificari in structura si in forma oaselor. Atunci cand la morfologia fetala medicul obstetrician a descoperit deformari ale scheletului fetusului, mamica trebuie indrumata catre un medic specialist de ortopedie pediatrica.

?

Medicul ortoped pediatru asigura consilierea mamicilor si a familiei in ceea ce priveste diagnosticul, evolutia si tratamentul acestor deformari congenitale.

?

“Prin prisma experientei de peste 20 de ani, pot spune ca aceasta consiliere a viitoarei mamici, a viitorilor parinti, reduce mult starea de ingrijorare si incertitudine asupra celor ce vor urma dupa nasterea bebelusului. De asemenea, parintii stiu ca este necesar sa se adreseze imediat dupa nastere specialistului ortoped pediatru, favorizand astfel inceperea unui tratament precoce, intotdeauna cu rezultate bune.”

Dr. Valentina Contanu

Galerie foto
  • ...