Dr. Nicoleta Miron -clinica stomatologica-Bucuresti

Parodontologie - Afectiuni Gingivale

Parodontologia este acea parte din stomatologie care se ocupa cu tesuturile acoperitoare radacinii dintelui: gingie, os, ligamente. Afectarea acestor tesuturi poarta numele de parodontopatie. Cuprinde o arie din ce in ce mai larga a populatiei, fapt ce o incadreaza drept una din bolile moderne din sfera orala.

Trebuie sa stiti ca este o boala 100% de natura infectioasa. Bacteriile restante pe dinti in urma periajului incorect sau necuratarii interdentare formeaza placa bacteriana. Aceasta organizare in retea a bacteriilor este extrem de nociva, ele avand un efect de 4000 de ori mai agresiv asupra tesuturilor decat aflate de sine statator. Odata patrunse in santul gingival produc mai intai inflamatie, apoi distrugerea atasamentului conjunctiv si in final resorbtie osoasa. In gura aspectul este mai intai de inflamatie gingivala si modificare a aspectului papilelor interdentare, insotita de sangerare si secretie purulenta la presiunea pe gingie. Pe masura ce boala avanseaza apar retractii gingivale ce dau un aspect inestetic si mobilitate dentara.

Dr. Nicoleta Miron este membru Gepi-groupe d'etudes en parodontologie et implantologie si va poate ajuta in problemele legate de afectiunile parodontale.

Tratamentul vizeaza in primul rand imbunatatirea igienei dentare cu insusirea regulilor de igienizare corespunzatoare. Nu se trece la nici una din etapele urmatoare pana nu ne asiguram ca pacientul are o igiena corespunzatoare. Abia dupa aceea se trece la interventiile de chirurgie muco-gingivala si de reconstructie. Acestea sunt personalizate in functie de specificul fiecarui pacient.

Galerie foto
  • ...