Dental Hospital-Spital privat de stomatologie-Bucuresti
Pedodontie
Tratarea dintilor copiilor este esentiala deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni asupra intregului aparat dento-maxilar.
Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:
- o mestecare si o hranire adecvata;
- ofera spatiul dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
- permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului.
Dintii de lapte influenteaza dezvoltarea vorbirii si participa la formarea unei prezente agreabile.
De asemenea, deosebit de importanta este si folosirea unor metode moderne care previn aparitia cariilor la varste fragede (fluorizari si sigilarile dentare), precum si invatarea ingrijirii corecte a dintilor (tehnici de periaj si flossing).
Fluorul este un element care intareste smaltul dentar, protejandu-l impotriva atacului carios. Aplicarea topica de fluor in cabinet (fluorizare) de doua ori pe an (la interval de sase luni), scade incidenta cariei dentare la copii cu aproximativ 50%.
Pentru sigilarile dentare se folosesc sigilantii, niste materiale rasinice sterilizate, cu proprietati plastice (usor de aplicat in spatii fine), care se aplica pe suprafetele de masticatie a dintilor posteriori, protejandu-i de atacul carios.
Procedura de aplicare a sigilantului este simpla si de scurta durata. Indicatia pentru sigilari dentare o au molarii permanenti, primii molari permanenti erupti la sase ani cat si molarii secunzi, erupti la 12 ani.
De aceea este indicat ca sigilantul sa fie aplicat imediat dupa eruptia dintelui pe arcada. Deci copilul dvs poate beneficia de tratament de sigilare dentara intre varstele 5-15 ani.
Indicatia de electie este pe molarii si premolarii permanenti cat mai aproape de momentul eruptiei lor complete dar si pe molarii de lapte atunci cand exista o predispozitie catre cariile dentare.
Cand un dinte temporar se pierde din diverse cauze inainte de varsta normala substituirii sale cu unul permanent, se impune aplicarea unui mentinator de spatiu pentru pastrarea libera a situsului respectiv, oferind conditii optime dintilor definitivi sa erupa corect.
Daca cel mic are frica de dentist, echipa noastra de doctori ti-a pregatit un articol despre prima vizita la dentist.