Petre Bogdan - Fiziokinetoterapeut Bucuresti
Kinetoterapie
Principalele obiective ale kinetoterapiei
kinetoterapie kinetoterapeut kinesiologie
Recuperarea mobilitatii – Prin intermediul unor tehnici specifice efectuate în mod gradual, kinetoterapeutul va reusi sa restabileasca mobilitatea articulatiilor si.a muschilor pacientilor.
Inducerea relaxarii – Relaxarea musculara este esentiala pentru a îmbunatati controlul asupra functiilor organismului si pentru a corecta miscarile involuntare (aparute ca un simptom al unei boli sau ca urmare a unui traumatism). Cu timpul, durerea se.va reduce, la fel si contractiile musculare si vei reusi sa te relaxezi în timpul sedintelor de kinetoterapie.
Reeducarea sensibilitatii – Se refera la punerea în practica a unor exercitii fizice pentru a spori reactiile la stimuli. În acest caz se doreste reeducarea si recuperarea functiilor faciale, genitale sau sfincteriene.
Corectarea posturii – Kinetoterapia poate fi de ajutor si atunci când vine vorba de mentinerea unei posturi armonioase. Prin exercitii medicale, se poate corecta atât postura pe scaun, cât si cea din timpul mersului, prin exercitii de tonifiere a musculaturii si realiniere a partilor corpului (brate, picioare, trunchi, spate).
Educarea si reeducarea coordonarii, controlului si echilibrului – Prin kinetoterapie poti redobândi control asupra reactiilor musculare prin îmbunatatirea reflexelor si a capacitatii de coordonare si control. Se doreste si pastrarea echilibrului în pozitie statica si în mers.
Reeducarea respiratorie – Organismul va fi mai relaxat. Prin anumite exercitii de kinetoterapie vei învata sa respiri corect pentru a permite relaxarea musculaturii.
Îmbunatatirea rezistentei si a fortei musculare – Specific mai ales sportivilor, dar si persoanelor supraponderale care vor sa slabeasca sau persoanelor cu un stil de viata sedentar care vor sa îsi recapete tonusul muscular. În acest caz, persoanele sunt expuse unor exercitii de rezistenta însa, în acelasi timp, li se monitorizeaza nivelul de oboseala, capacitatea cardiovasculara si respiratorie, nivelul glicemiei si consumul energetic pentru a evita accidentarea sau extenuarea.