Preda Violeta - psiholog, psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapie

Psihoterapia individuala
Se adreseaza atât persoanelor aflate într-un impas existential cât si celor care vor sa se dezvolte ca personalitate.

Psihoterapeutul însoteste pacientul într-o calatorie „interioara” si îl sprijina în efortul de a-si gasi bunastarea emotionala si mentala si sa devina mai constient de sine. Terapia este un mijloc prin care omul poate recapata stima de sine, poate gasi curajul de care are nevoie si îsi poate capata pacea interioara.
 
Psihoterapia vârstnicului
 Sunt foarte multe aspecte care recomanda psihoterapia unei vârste trecute de prima tinerete. Starea de sanatate se deterioreaza, se instaleaza bolile batrânetii, bolile cronice, declinul cognitiv. Intervine singuratatea, dependenta de alte persoane din familie, pierderea partenerului de viata iar viziunea asupra mortii devine o preocupare. Psihoterapia poate îmbunatatii calitatea vietii, poate reduce stresul si îmbunatatii relatia cu familia.
 
Psihoterapia
familiei
Psihoterapia de familie sprijina întelegerea si optimizarea relatiilor interpersonale, dezvolta capacitatea familiilor de a învata sa faca fata problemelor si contribuie la flexibilizarea rolurilor în familie. Psihoterapia de familie se adreseaza familiilor care se confrunta cu dificultati precum: probleme cu copiii, consum de alcool sau substante periculoase, boala unuia dintre membri, deces/separare/divort, violenta domestica s.a.
 
Psihoterapia de cuplu
Se adreseaza cuplurilor aflate în impas si îi ajuta pe parteneri sa se înteleaga mai bine pe sine si pe celalalt în relatie, sa îti identifice atât propriile nevoi cât si pe cele ale partenerului. Terapeutul ghideaza procesul de recreare a unei legaturi sigure intre cei doi parteneri, care sa se bazeze pe siguranta, încredere si o comunicare clara.
 
Psihoterapia de grup
Forma de psihoterapie cu eficienta înalta pentru ca fiecare membru al grupului daruieste si totodata primeste informatii si se identifica cu ceilalti si învata de la ei. Membrii grupului pot avea aceeasi probleme, se pot încuraja si sustine unii pe altii. Oamenii învata sa se raporteze unii la altii sa-si constientizeze asteptarile si nevoile.
 
Psihoterapia adultului
 Interventia psihoterapeutica este necesara în tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice. Scopul psihoterapiei este de asistare si de depasire a impasului existential în fata pierderilor de orice fel, relatiilor disfunctionale, neadaptarii la contextele de viata.

Galerie foto
  • ...