Boxtranserv - Transport rutier de marfa, Dudu / Ilfov

Preturi transport marfa pe km sau local

...
Preturi transport marfa pe km sau local

Preturi transport marfa  In general oferta este influentata in primul rand de distanta dintre parcul auto, locul de incarcare si destinatie. Aceste preturi variaza intre 1.2 si 1.5 lei pe kilometru la dube si 3.0 si 5.0 lei la camioane sau TIR si platforme. Local costurile sunt intre 80 si 250 lei la dube si 250 si 1000 lei la camioane sau tiruri in regim special. Daca spre exemplu autoutilitara pe care o comandati se afla la o distanta mare fata de locul de incarcare, compania de transport probabil ca va taxa acest inconvenient. Multe dintre firme nu taxeaza aceasta distanta parcursa intre garaj si locul comenzii iar acest lucru avantajeaza beneficiarul.

 

Insa strategia este de a atrage clientul pe termen lung si posibilitatea unor recomandari din partea lui. Oamenii reactioneaza pozitiv cand vine vorba de vouchere sau servicii in plus care nu sunt trecute pe nota de plata. Astfel ei vor reactiona si vor impartasii aceasta intamplare prietenilor. Probabil ca prima cale si cea mai usoara sunt retele de socializare, acesta fiind una dintre recomandarile care au efect. Daca printre cei care au primit mesajul mai sunt si cativa care vor distribui vestea. atunci like-urile vor fi si ele pe masura iar sansele pentru recomandari vor creste semnificativ. Dupa cum spuneam distana este unul dintre factorii care manevreaza pretul final, insa mai sunt si alte aspecte importante.

Volumul util

Cand vine vorba de volum ne referim la spatiul util pus la dispozitia beneficiarului pentru marfa, mobilierul sau obiectele sale. Bineinteles ca si acest factor influenteaza aceste preturi tarnsport marfa. Spatiul este foarte important cand vine vorba de incarcarea, aranjarea si fixarea marfii. Exista masini de transport ce au structuri diferite ale caroseriei in functie de serviciile pe care le ofera. Sunt dube tip van diferentiete prin caroserie mica si aerodinamica. Acestea se adreseaza in special comenzilor mici, livrarilor de colete sau disributiei de produse food sau non-food. Datorita formei aerodinamice si greutatii reduse, aceste autoutilitare au un consum redus de combustibil. Consumul de motorina sau de benzina fiind mai redus decat cel al altor tipuri de masini, acesta influenteaza pretul final.

Factori ce influenteaza lista de preturi transport marfa

Este de inteles ca masinile ce au un volum util generos pentru incarcare sunt mai costisitoare ca si preturi transport marfa. Acestea au un consum mai mare datorita formei patratoase ce opune rezistenta aerului in timpul circulatiei pe autostrazi. Pe langa acest aspect greutatea camionului este mai mare iar motorul va fi mai solicitat, marind consumul carburantului. Intretinerea acestor camioane este mai costisitoare datorita pieselor speciale de care dispun.

Un exemplu simplu: discurile de franare sunt mai mari ca diametru si au in compozitia lor un aliaj special. Acestea ajuta la o franare in siguranta pentru evitarea unor pericole, in ciuda greutatii si a volumului mare. Ele dispun de sistem de ventilatie rapida foarte util in cazuri extreme. Acest tip de frane au un cost mai mare decat cele obisnuite. Alt exemplu este motorul masinii care trebuie sa dezvolte o putere mai mare pentru tractiune gabarit marit. Aceste motoare dispun de piese diferite si speciale fata de alte tipuri, costurile fiind pe masura. Lista poate continua insa vom vorbi depsre acest subiect in alte articole. Ideea este ca transporturile speciale impun preturi transport marfa mai mari decat cele standard.

Transport marfa cu lift

Si daca tot am vorbit despre aceste transporturi speciale putem evidentia transport marfa cu lift. Aici preturile se afla undeva intre 1.5 si 2.0 lei la dube si 2.0 si 5.0 lei per km la camioane sau TIR. Costurile locale se incadreaza intre 150lei si 300 lei la dube si 300lei si 1000lei la camioane sau platforme in regim diferit. Trebuie sa mentionez ca la aceste costuri se va adauga si t.v.a. Lifturile au fost concepute pentru transportul de persoane sau a mutarii lucrurilor de la parter la etaj sau intre nivele. Acestea se regasesc in diferite cladiri, vapoare sau alte structuri. Ele pot fi manuale, electrice sau hidraulice. In ultimul timp s-au brevetat inventii de lifturi in vacum, insa este prea devreme sa vorbim despre asta. In cazul nostru vom vorbi despre lifturile hidraulice sau manuale ce se regasesc la masinie ce deservesc transportul de marfuri.

Avantajele transportului cu lift

Exista camioane ce au in dotarea lor lifturi hidraulice ce pot suporta o greutate de pana la 3000 de kilograme. Structura de baza ce sustine liftul este una robusta si special conceputa sa sustina greutatea liftului si a marfii. Pentru transporturile si livrarile de dimensiuni mici sunt recomandate autoutilitarele ce au elevatoare hidraulice ce suporta greutatea de 750 kilograme. Obloanele ridicatoare, cum le numesc cei de la RAR. sunt actionate de pistoane care la randul lor sunt actionate de o pompa hidraulica. Avantajele acestora sunt acelea ca acestea pot livra in orase. Majoritatea oraselor interzic accesul masinilor ce au o greutate mai mare de 3500 kilograme.

Preturi transport marfa cu lift difera  putin peste cele standard avand mai multe avantaje. Unul dintre avantaje este ca marfa poate fi incarcata pe paleti transportati pe liza direct pe platforma liftului. Apoi marfa este ridicata actionand liftul hidraulic la nivelul platformei autoutilitarei. Paletii vor fi aranjati responsabil in spatiul util dispus folosind liza hidraulica.

Transportul confectiilor sau al hainelor pe umerase

Pretul acestor servicii nu difera mult de cel descris mai sus. Singura diferenta o face echiparea speciala a masinilor ce desfasoara astfel de activitati. Dubele ce transporta haine pe umerase au in dotarea lor bare speciale cromate ce au siguranta pentru fixarea umeraselor. Aceste bare sunt pozitionate in partea de sus sau de mijloc a dubei. Ele au rolul de a transporta hainele in bune conditii, incepand de la incarcare pana la descarcare.

Pozitia acestora se poate schimba in functie de marimea sau lungimea costumelor sau confectiilor. O multime de suporturi laterale permit fixarea barilor in locuri diferite in functie de marimea sau lungimea textilelor. Siguranta acestui transport special depinde de barele de fixare, ambalarea pentru protectie si de asigurarea marfii pe timpul transportului. Costul unor astfel de transporturi variaza intre 1.5 si 3.5 lei(la care se adauga t.v.a.)pe kilometru in cazul dubelor si camionetelor. Diferenta dintre costuri o face volumul util, tipul camionului si distantele parcurse, intern sau extern.

Alte tipuri de transport specialMai sunt si alte laturi de transport cum ar fi transportul frigorific, agabaritic special macara sau ADR ce au preturi transport marfa diferite. Despre acestea vom scrie in alte articole din acest website. In speranta ca aceste informatii au fost utile vis-a-vis de preturile diferitelor transporturi, asteptam  feedback-uri si cereri din partea dumneavoastra.