Art Implant-clinica stomatologica - Bucuresti
Tratamente dentare
Incrustatii din compozit
Incrustatiile (Inlay-urile) sunt obturatii realizate in laboratorul de tehnica dentara, ce prezinta o fidelitate mult mai mare decat obturatiile facute cabinet.
Ele pot fi realizate din compozit fotopolimerizant sau integral din ceramica cu ajutorul sistemului CAD-CAM. Aceste incrustatii se cimenteaza cu ajutorul unui adeziv special astfel rezultand o obturatie perfecta si inviziblia.
Incrustatii din ceramica
Incrustatiile sunt ca obtruratiile din compozit numai ca acestea sunt facute integral din ceramica, in laboratorul de tehnica dentara(prin tehnica de frezare CAD-CAM) si prezinta o fidelitate si o rezistenta mult mai mare fata de obturatiile clasice. Ele sunt modelate astfel incat ajung sa par invizibile.
Obturatii cu compozit fotopolimerizabil
Traditionalele obturatii cu amalgam au fost folosite de peste un secol. Au rezistat foarte bine dar totusi dezavantajul este ca nu sunt estetice si pot fi vizibile atunci cand zambiti sau radeti. Obturatiile cu compozit pot fi o solutie alternative in foarte multe situatii.Cu timpul tehnologia a avansat si acum compozitele au capatat propietati mult mai bune,devenind mai rezistente in timp si mai compatibile cu tesutul dentar. Culorile compozitului pot fi amestecate pentru a obtine nuanta naturala a dintelui, astfel incat in cele mai multe cazuri, obturatiile devin invizibile. Ele pot fi modelate si finisate pentru a crea cat mai mult posibil , aspectul natural al dintelui. Cu obturatiile de compozit puteti zambi linistiti fara a lasa sa se observe ca ati fost la medical dentist.
Obturatii cu compozit fotopolimerizabil gradul2
Obturatiicu compozit fotopolimerizabil gradul 3
Albirea profesionala in cabinet cu lampa
Dintii sunt colorati de alimentele si bauturile pe care le consumam. Fumatul afecteaza culoarea naturala a dintilor, iar albul luminos al dintilor se inegreste. Albirea dintilor este a metoda simpla de optinere a unei culorii naturale albe a dintilor dvs. Gradul de albire variaza de la pacient la pacient si in functie de varianta de albire alesa.
Albirea profesionala in cabinet se realizeaza cu ajutorul unei lampi cu leduri, special destinata acestui procedeu, ce scurteaza timpul de lucru. Astfel in numai 10 minute se poate ajunge la nuanta de alb dorita de pacient.
In procesul de albire a dintilor se foloseste o substanta ce contine peroxid de hirogen intr-o concentratie mai mare decat cea folosita in sistemele de albire la domiciliu, care actioneaza la nivelul dentinei,ducand astfel la deschiderea culorii dintilor. Sub actiunea lampii de albire aceasta substanta isi accelereaza timpul de actiune astfel scurtand durata tratamentului.
Pentru o albire a dintilor mult mai profunda este indicat sa se continuie cu inca cateva sedinte de albire la domiciliu cu gutiere speciale, ce contin gel de albire (daca nu s-a obtinut nuanta de alb dorita).In general un rezultat semnificativ se observa dupa o saptamana sau doua ,dupa tratament.
Sigilarea
Sigilarea este o metoda de prevenire a cariei din santuri si fosete: de pe suprafetele ocluzale si vestibulare ale molarilor si premolarilor si de pe suprafetele orale ale incisivilor superiori.
In esenta reprezinta o tehnica de izolare a acestora fata de mediul inconjurator prin aplicarea si mentinerea a unui material rasinos pe suprafata de smalt.
Remodelare gingivala si Coronoplastii
Aesthetic recontouring of your teeth involves small, minimal adjustment of your teeth to reshape and level your smile.
By altering the way your teeth reflect the light we can help to camouflage twisted or misshapen teeth without more invasive procedures.
Your gums frame and drape your teeth. Like a beautiful picture in the wrong frame, if the levels and shape of your gums aren't right, your smile may not look right. By altering the shapes of your gums, we can lengthen your teeth and improve your confidence in your smile.
Lengthen the appearance of your teeth by reshaping your gums.
Shorten, smoothen or level your teeth to improve your smile line.
Bijuterii dentare
Daca dintii dumneavoastra sunt foarte frumosi dar doriti sa imbunatatiti frumuseatea si mai mult, puteti sa aplicati pe un dinte o bijuterie dentara (ori un cristal alb sau colorat, ori o bijuterie din aur galben sau alb). Zambetul dumneavoastra va deveni indubitabil mai atragator si mai misterios.Bijuteria dentara sa aplica pe dinte cu ajutorul unui adeziv special astfel incat nu afecteaza integritatea si sanatatea dintelui dumneavoastra.Ea poate fi indepartata foarte simplu de catre medicul dentist, in cazul in care nu o mai doriti. Sfat
Nu incercati sava aplicati singuri o bijuterie dentara, utilizand adezivi chimici din comert deoarece riscati sa afectati tesuturile dentare si mucoasa cavitatii bucale.
Fatete din ceramica
Fatetele sunt suprafete foarte subtiri realizate din ceramica ( sau ceramica pe suport de zirconiu) ce sunt lipite cu un adeziv special pe suprafata din exterior a dintelui ( suprafata slefuita in scopul fatetarii).Ele reprezinta o metoda ideala de a trata coloratiile profunde ale dintilor, neregularitatilor sau forme defectuase ale dintilor, pentru a inchide spatiile dintre dinti, pentru a acoperi dintii fisurati sau fracturati.Si pentru ca sunt asa de subtiri si totusi foarte rezistente, este necesar sa se indeparteze doar o mica parte din substanta dentara , pentru a se crea spatiu viitoarelor fatete.Rezultatele pot fi uimitoare! O schimbare totala, o dantura perfecta!
Dintii fracturati
A veneer can make a chipped tooth look intact again. The porcelain covers the whole of the front of the tooth with a thicker section replacing the broken part.
Bonding:sometimes instead of a porcelain veneer, a natural colour 'composite' material is used.
A natural-coloured filling material can be used for minor repairs to front teeth like chipped or broken tooth corners.
A natural-coloured filling material can be used for minor repairs to front teeth like chipped or broken tooth corners.
Restaurari Coronare
A crown is an artificial restoration that fits over the remaining part of a prepared tooth, making it strong and giving it the shape of a natural tooth.
A crown is sometimes known as a 'cap'. Crowns are an ideal restoration for teeth that have been broken, or have been weakened by decay or a very large filling.
They can be made of porcelain or gold or a combination of these materials.
A dental crown could be used for a number of other reasons, for instance:
- you may have discoloured fillings and would like to improve the appearance of the tooth
- you may have had a root filling which will need a crown to protect it
- it may help hold a bridge or denture firmly in place.
Respiratie neplacuta
Respiratia neplacuta este o tulburare frecventa care afecteaza majoritatea oamenilor la un moment dat din viata. Respiratia neplacuta poate fi tranzitorie sau cronica. Desi majoritatea cazurilor care asociaza respiratie neplacuta sunt tranzitorii, se estimeaza ca pana la 30% din populatie sufera de respiratie neplacuta cronica.Desi cazurile de respiratie neplacuta nu sunt complet intelese o mare varietate de mirosuri neplacute provin de la resturile alimentare ramase in cavitatea orala care sunt procesate de microflora normala. Respectivele bacterii care se gasesc in mod normal in cavitatea orala sunt prezente pe limba. Stiati ca limba contine pe suprafata sa mai multe bacterii per cm decat orice alta parte a corpului?Prin urmare, igiena orala corecta, care include si perierea limbii, poate reduce drastic respiratia neplacuta matinala. Perierea limbii ajuta la diminuarea placii si poate ameliora acuitatea gustativa si olfactiva. Pentru a peria limba puteti folosi o periuta electrica sau manuala Oral-B®. Medicul dentist va poate sfatui asupra periutei Oral-B® adecvate nevoilor dumneavoastra.
Respiratia neplacuta tranzitorie
Respiratia neplacuta tranzitorie este o conditie temporara provocata de mai multi factori. Resturile de alimente captive in spatiile inter-dentare pot provoca un miros neplacut. Cele mai bune exemple sunt ceapa si usturoiul. Alti factori implicati in respiratia neplacuta tranzitorie sunt produsele pe baza de tutun si dietele restrictive. Fumul de tigara usuca mucoasa orala si lasa propriul miros neplacut, in timp ce dietele restrictive pot provoca propriile mirosuri neplacute prin descompunerea substantelor chimice din fructe pe perioada de repaus alimentar.Daca nu curatati zilnic dantura prin periaj si folosind ata dentara particulele alimentare raman in gura, colectand bacterii si emitand mirosuri caracteristice. Igiena dentara deficitara si boala parodontala pot reprezenta alte surse pentru o respiratie neplacuta. Pentru a evita respiratia neplacuta spalati regulat dintii cu o periuta de calitate din gama Oral-B® si folositi regulat ata dentara Oral-B® pentru a indeparta particulele alimentare ramase intre dinti.Folositi in plus si o pasta de dinti din gama Blend-a-med care contine ingrediente cu rol in controlarea activitatii bacteriene, cum ar fi Triclosan. Acesta nu numai ca ajuta la pastrarea sanatatii danturii si gingiilor, ci si ofera o respiratie placuta, proaspata. Triclosan este eficient in reducerea mirosurilor neplacute. Nu uitati sa schimbati periuta de dinti la 3 luni, dupa recomandarea medicului dumneavoastra dentist.
Respiratia neplacuta cronica
Respiratia neplacuta cronica este o boala mai grava persistenta.
Respiratia neplacuta cronica nu este doar un handicap care poate influenta relatiile dumneavoastra, ci poate reprezenta si un simptom al unei boli severe. Informati medicul dentist asupra acesteia, pentru a exclude aceasta cauza. Medicul dentist va poate recomanda un tratament special. Respiratia neplacuta cronica pare sa fie cauzata de suprapopularea cu anumite bacterii.Gura uscata favorizeaza si ea respiratia neplacuta, deoarece productia de saliva este redusa, fapt care influenteaza microflora normala din cavitatea orala. Saliva ajuta la curatirea si umezirea mucoasei. In afara de gura uscata tranzitorie cuplata cu "respiratia matinala", care apare in mod normal pe durata somnului, unele medicamente pot provoca gura uscata cronica, la fel ca si unele boli, cum ar fi infectiile pulmonare cronice, insuficienta hepatica sau renala, sau diabetul — toate acestea fiind caracterizate de o anumita "aroma" a respiratiei. Cauzele respiratiei neplacute Mai multe lucruri pot provoca respiratia neplacuta, este insa important de retinut ca majoritatea cauzelor privesc cavitatea orala:
- igiena orala deficitara (periaj sau folosirea improprie a atei dentare).
- boala gingivala.
- consumul anumitor alimente cum sunt ceapa sau usturoiul.
- tutunul si produsele alcoolice.
- unele medicamente si boli si scaderea fluxului salivar.
- boli sistemice, cum ar fi cancerul, tulburarile renale si hepatice.
Este dificila depistarea propriei respiratii neplacute, desi unele persoane pot resimti si un gust neplacut (metalic, acru, fecal, etc) in functie de gradul de uscaciune a mucoasei si severitatea respiratiei neplacute. Respiratia neplacuta este produsa de substante volatile (predominant compusi sulfurati volatili) produse de anumite bacterii orale. Producerea si eliberarea acestor componente sulfurate volatile (CSV) depinde de mai multi factori:
- populatia bacteriana orala.
- substantele cu care se hranesc bacteriile (anumite resturi alimentare).
- fluxul de saliva.
Prevenirea respiratiei neplacute Iata cateva modalitati de a preveni respiratia neplacuta :
- Periati dantura de doua ori pe zi, preferabil dimineata si inainte de culcare, pentru cel putin doua minute. Nu uitati sa periati si limba. Consultati medicul dentist sau igienist pentru a va arata tehnica de periaj corecta.
- Folositi periute de dinti din gama Oral-B® , medicul dentist va poate ajuta sa identificati varianta adecvata nevoilor dumneavoastra. Folositi ata dentara Oral-B® pentru a indeparta placa si particulele de alimente ramase intre dinti.
- Folositi paste de dinti din gama Blend-a-med care contin agenti antibacterieni (de exemplu, Triclosan) care protejeaza contra respiratiei neplacute.
- vizitati periodic medicul dentist pentru controale si curatarea profesionala a danturii.
Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE
Mai multe lucruri pot provoca respiratia neplacuta, este insa important de retinut ca majoritatea cauzelor privesc cavitatea orala:
Tratamente Dentare
- Cosmetica dentara
- Incrustatii din compozit
- Incrustatii din ceramica
- Obturatii compozit
- Albire dinti
- Sigilare
- Remodelare gingivala
- Bijuterii dentare
- Fatete din ceramica
- Restaurari Dentare
- Dinti fracturati
- Restaurari coronare
- Punti dentare
- Proteze dentare
- Preventie si profilaxie
- Respiratie neplacuta
- Boli parodontale
- Ozonoterapie
- Periajul profesional
- Fluorizare
- Implantologie
- Implanturi
- Stomatologie Generala
- Extractions & Oral Surgery
- Tratamente de Canal
- Radiologie
- Ortodontie
- Aparat ortodontic mobil
- Bracheti metalici
- Bracheti ceramici
- Bracheti prefabricati
- Bracheti autoligaturanti
- Estetica Faciala
- Augmentare buza volum
- Augmentare buza contur
- Augmentare riduri
- Injectie Botox etaj superior
Implant Alpha Bio, XiVe, Straumann Implantul dentar este o radacina dentara artificiala confectionata din titan si tratata special pentru a se integra osul uman. Acest metal(ce seamana cu un surub) substituie o radacina dentara. Ele sunt implantate in os printr-o metoda chirurgicala simpla si nedureroasa intr-un timp foarte scurt. Intre os si implantul de titan se realizeaza o stransa legatura si in final rezulta o fundatie pentru viitorul dinte artificial. In acest implant dentar se va atasabontul protetic aferent, care o parte din el intra subgingival iar pe restul bontului va fi cimentata coroana protetica. Implantele dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa astfel se obtine mentinerea structurii faciale si se previne deterioarea(rezorbtia) osului,fenomen care apare atunci cand se pierde unu sau mai multi dinti). Implanturile dentare se simt si arata asa de natural incat puteti uita ca ati pierdut un dinte.
Sometimes there may not be room in your mouth for your wisdom teeth and, as they start to come through, they push against the teeth already there or may start to come through at an angle.
When this happens, you might feel some pain or discomfort, so the best thing to do is to visit your dentist.
The dentist will probably take an x-ray of your mouth to see how - or if - your wisdom teeth are coming through.
From this, they will be able to make a judgement on whether or not to take them out, and how easy or difficult it might be. Extractions can also be done under sedation.
Extractions Having a tooth out is the same as having an operation and, because of this, you must look after the area to speed healing and to reduce the risk of infection. Here are some pointers:
- For the first 24 hours, try to avoid eating hot food, don't smoke, don't drink any alcohol and try not to disturb any blood clot which might have formed.
- Don't rinse your mouth for 24 hours after extraction. After that, rinse gently with warm salty water - half a teaspoon of salt in a glass of water is enough.
- Brush your teeth as normal to keep your mouth as clean as possible.
- You may feel some small pieces of bone work their way out of the socket - don't worry, this is perfectly normal.
- There may be some swelling and a bit of discomfort in the first two to three days. If you need to, take some ordinary painkillers - aspirin, ibuprofen or paracetamol will be fine.
- If you feel pain a few days after the tooth has been removed, it might be where the blood clot has broken down leaving an empty hole in the gum. This is called a 'dry socket' and will need to be looked at by your dentist. Simply go back and the dentist will pack the wound to ease your discomfort.
Your dentist may have given you some gauze to place onto the area where the tooth has been removed - if not, a clean cloth handkerchief will do just as well (but not a paper tissue).
- Roll it into a small firm pad large enough to fit over the gap (probably around 1cm by 3cm).
- Sit up and gently clear away any blood clots around the gap using the gauze or hanky.
- Put a clean pad over the gap (from tongue side to cheek side) and bite down on it firmly for 10 to 15 minutes.
- Take the pad off and check whether the bleeding has stopped. If not, apply a fresh pad and contact your dentist