Ivakinetic, Cabinet Recuperare Medicala sector 1
Reflexoterapie
Ce presupune reflexoterapia?
Reflexoterapia este o tehnică prin care, cu ajutorul degetelor terapeutului, pacientului îi sunt stimulate punctele reflexogene din talpa, ureche sau palmă, zone care corespund unei anumite glande, organ sau parte a corpului. Reflexoterapia este aplicată cel mai frecvent în talpa piciorului, fiind zona cu cele mai multe puncte reflexogene.
Stimularea presupune apasarea sau masajul circular a acestor puncte reflexogene, urmărindu-se deblocarea circuitelor energetice şi eliminarea toxinelor pentru a obţine o stare de echilibru a organismului.
Ce efecte poate avea asupra organismului?
Reflexoterapia poate preveni şi ameliora anumite afecţiuni!
Este o metodă de tratament sigură, neinvazivă, ce are în vedere echilibrarea şi ameliorarea funcţiilor organismului, stimulând procesul natural de vindecare.
Mişcările realizate în timpul şedinţelor de reflexoterapie ajută şi la imbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a drenajului limfatic, la relaxarea muşchilor şi ajută la eliminarea toxinelor. Deşi reflexoterapia şi-a dovedit eficienţa in ameliorarea simptomelor specifice bolilor cronice, aceasta nu trebuie privită ca un substitut pentru tratamentul medical dar îl poate completa.
Reflexoterapia poate duce la activarea anumitor centri cu scopul eliminării toxinelor, având următoarele reacţii: transpiraţie, senzaţie de greaţă, dureri de cap, ameţeli, schimbarea culorii urinei, însă aceste simptome sunt temporare şi fac parte din procesul natural de eliberare a toxinelor acumulate în timp în organism.