New Dent -cabinet stomatologic- Bucuresti

Endodontie

...
Servicii endodontie

Endodontia este ramura stomatologiei ce se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulpare.

 

Pulpa dentara este un tesut conjunctiv foarte bine vascularizat si inervat ce ocupa camera pulpara si canalul radicular. In anumite conditii patologice (cel mai frecvent, carii profunde, avansate), pulpa se infecteaza. Astfel, este necesara extirparea ei de la nivel coronar si radicular. Endodontia se ocupa de indepartarea tesutului pulpar afectat si restaurarea spatiului canalului radicular, ramas liber dupa extirpare. Extirparea si restaurarea sistemului endodontic se realizeaza cu instrumentar, tehnici si materiale specifice.

 

ETAPELE TRATAMENTULUI ENDODONTIC

  • Tratamentul biomecanic de canal – indepartarea tesutului pulpar infectat si sterilizarea spatiului endodontic; la sfarsitul acestei etape se obtine un canal radicular steril, largit, cu o dimensiune adecvata viitoarei obturatii de canal.
  • Obturatia de canal – aplicarea in canalul radicular a unor materiale speciale, cu anumite proprietati(biocompatibilitate, etanseitate, insolubilitate, caracter antimicrobian); practic, acestea vor indeplini rolul pulpei extirpate.
  • Restaurarea coronara – aplicarea de materiale cce suplinesc pulpa de la nivel coronar si ulterior, refacerea lipsei de substanta dura dentara prin restaurari de tipul obturatiei sau lucrarilor protetice, dupa caz.