Pegadent-clinica dentara- Bucuresti

Implantologie

...
Implantologie dentara

Implanturile dentare oferă o soluţie permanentă pentru dinţii lipsă. Un implant dentar este, în esenţă un substitut pentru o rădăcină naturală. De obicei acesta are o formă de şurub sau de cilindru.

Fiecare implant este plasat în locul sau zona cu oferta osoasă cea mai bună, cu amplasare precisă în locul dintelui absent sau în locurile optime pentru construirea unei punţi dentare. În multe din situaţiile clinice, implantul poate fi plasat în aceeaşi şedinţă cu extracţia dentară.

Scopul principal în timpul inserarii unui implant este acela de a realiza un contact cat mai intim cu osul din jur. Acest lucru creaza o stabilitate initiala, care de-a lungul timpului este constant îmbunatatita prin depunere osoasa la nivel microscopic in porozitatea suprafetei implantului.

În funcţie de implant şi de fabricant, acestea au diferite forme de filet interior care să permită montarea ulterioară a unei varietăţi de componente care să susţină mai apoi toate formele recomandate de restaurare protetică.

Cui se adresează această procedură?

Tuturor pacienţilor clinic şi biologic sănătoşi, celor cu boli generale, boli cronice şi care nu au un sistem imunitar scăzut. Anumite boli cronice precum şi diabetul zaharat pot determina complicaţii în timpul intervenţiei chirurgicale. Deasemenea deficientele de os pot fi corectate prin tehnici chirurgicale de adiţie de os sintetic, făcând ca în acest fel să nu mai reprezinte o contraindicaţie majoră. Fumătorii înrăiţi (peste 10-15 ţigarete/zi) şi cei cu o igienă deficitară, reprezintă o categorie de candidaţi cărora plasarea de implante să le fie relativ contraindicată.