Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti
Gustari reci
- AFUMATURI 18 LEI
Sunci, costite hituite, antricoate fierte sau uscate, slanina fiarta în moare, cârnati picanti si multe altele, preparate dupa retete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.
100gr - PIEPT DE RATA AFUMAT 27 LEI
Maturat in sare cale de doua saptamani si lasat la fum pana rezulta ce urmeaza…
100gr - TERINA DE RATA CU DULCEATA DE ARPAGIC 28 LEI
Dupa o reteta imprumutata de la profesorii din Franta .Cuprinde ficat de rata indopata,vin de Porto, mirodenii si este insotita de o dulceata de arpagic.
100gr - FOIE GRAS ENTIER CU DULCEATA IUTE DE PORTOCALA SI JELEU DE TAMAIOASA 54 LEI
Am gasit reteta in cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicata in anul 1871, ne-a placut si o reintroducem in circuitul gastronomic Romanesc.
100gr - BIFTEC TARTAR 52 LEI
Amestec barbar de carne cruda, tocata la satar, cu mirodenii.
100/50gr - RACITURA DE CURCAN CU OU DE PREPELITA 22 LEI
Fiarta indelung si spumata des pentru a ramane clara si imbietoare.
130gr - SALATA BOEUF 24 LEI
Mancare strict romaneasca, (dar cum sa-i spui “Salata de Bou” ) avand la baza o salata nemteasca amestecata inspirat cu “mayonnaise”-a frantuzeasca.
200gr - ICRE DE STIUCA 28 LEI
Preparate simplu dupa reteta originala a familiei Mantu din Galati
80gr - ZACUSCA DE STURION 28 LEI
Cu castraveti, arpagic si peste mai degraba bulgaresc, ca al nostru inca nu s-a copt!
180gr - BATOG DE PESTE CU SOS DE HREAN 26 LEI
Adesea intalnit pe mesele morosenilor, intre doua carafe de palinca.
80/170gr - ZACUSCA DE CASA (USOR PICANTA)20 LEI
Vinete coapte pe tabla, ardei kapia si gogosar, ceapa din belsug, mirodenii si condimente tocate, fierte laolalta si scazute apoi la foc mic in cuptor. (Reteta proprie)
200gr - ZACUSCA BOIEREASCA CU HRIBI 24 LEI
La fel ca prima, dar inobilata de ciuperca la mare moda acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai stie omu’ ce baga in gura cand intra in pitarie.
180gr - FASOLE FACALUITA 15 LEI
Pusa la muiat decuseara, fiarta in apa ce se schimba de 3 ori, dreasa cu zeama de usturoi, sare si ornata cu solzisori de ceapa, trasa in putin ulei cu boia dulce.
200/30gr - MUSCHIULET/FILE CRUD AFUMAT DE PORC: MANGALITA 28 LEI
Din carmangeria proprie
100gr - RONDELE DE MUSCHI CRUD AFUMAT DE BERBECUT 28 LEI
cu sos de naut, menta si sofran. Reteta de la un cioban cu scoala.
80 gr/ 30 gr/ 15 gr - SALATA DE VINETE 22 LEI
Proaspat coapte la flacara si amestecate cu solzisori de ceapa.
200gr