TotalPest - Dezinfectie, deratizare si dezinsectie, Bucuresti

Cum scapam de daunatori

...
Cum scapi de viespi?

erestrele, plafoanele si jgheaburile de pe exteriorul casei sunt locuri populare de cuibarit pentru viespi. Florile si viata plantelor le atrag in curti, la fel ca si gradinile cu pomi si alte zone de luat masa in aer liber, cu firimituri sau lichide scurte pe masa lipicioase care nu sunt curatate in timp util. Cosurile de gunoi care nu sunt acoperite corespunzator si golite in mod regulat atrag viespile care cauta surse de hrana. Proprietatile cu insecte si paianjeni abundenti ofera o masa ampla atat pentru viespile in curs de dezvoltare, cat si pentru cele mature. Contrar miturilor populare, dar inexacte, cuiburile lasate in urma de populatiile de viespi care mor in lunile cu vreme rece nu sunt, in general, refolosite de generatiile ulterioare de viespi.

Viespile de langa casa iti pot strica activitatile in aer liber si pot ingreuna munca in curte. Rareori vor depunde efortul sa intepe, insa viespile pot deveni ostile daca sunt amenintate sau tulburate. Intepaturile lor sunt dureroase, dar de obicei nu amenintatoare pentru cei fara alergii la veninul acestora.

Sunt doua tipuri de viespi: sociale si solitare. Viespile sociale traiesc in colonii, care pot fi in numar de mii. In cadrul acestor colonii, viespile lucratoare indeplinesc toate sarcinile in cuib. Viespile solitare traiesc singure si, prin urmare, nu au o colonie. Depun oua, dar ouale lor sunt lasate singure sa cloceasca.

Unele viespi sunt pradatoare, in timp ce altele sunt parazite. Viespile pradatoare ucid si consuma alte insecte, precum si alte animale pe care le hranesc deseori larvelor lor.

Viespile parazite isi depun ouale, de regula, in corpurile creaturilor vii, cum ar fi omizi sau paianjeni. Larvele se hranesc cu gazda inca vie. Viespile pot ajuta la gestionarea altor daunatori, in special in agricultura, ca agenti biologici de combatere. Multe viespi se hranesc si cu nectar din flori si, prin urmare, functioneaza ca polenizatori.

Insa multe specii de viespi sunt agresive si pot intepa atunci cand sunt amenintate. Spre deosebire de albine, viespile sunt deseori capabile sa intepe de mai multe ori.

Pentru a te scapa de acesti daunatori, noi folosim o abordare integrata care utilizeaza o varietate de metode eficiente, si de asemenea ajutam la controlul acestora. Ne asiguram ca igienizam zona, selectam cele mai eficiente metode de combatere a viespilor si ne asiguram ca nu mai exista nici un punct atractiv pentru acestea in curtea ta. Datorita experientei, stim cele mai porobabile locuri unde isi pot face viespile adapostul, si iti putem oferi recomandari si solutii pentru a tine sub control populatia de viespi.

Atunci cand observi un numar anormal de viespii si cuiburi, este un semn clar ca ai de-a face cu o infestare si trebuie sa iei masuri de prevenire si tratare, alaturi de o firma de incredere de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

...
Cum scapi de plosnite de pat?

Plosnitele de pat ca si specie de daunatori sunt unele dintre cele mai periculoase si mai agresive insecte existente.. Stau ascunse, sunt greu de gasit si pot prezenta riscuri potentiale pentru sanatate ta si a familiei tale.

Pentru ochiul neantrenat, atunci cand te confrunti cu o infestare cu plosnite de pat se poate dovedi dificil sa descoperit, si chiar daca sunt descoperite, remediile casnice si masurile de combatere sunt adesea ineficiente. Plosnitele isi desfasoara activitatea pe timpul noptii. Acest tip de insecte se hranesc cu sange. Pentru a nu se deplasa pe distante lungi, plosnitele de pat isi fac, de obicei, cuibul in zona patului sau cat mai aproape de acesta.

In ultimul timp, plosnitele de pat au inceput sa fie o problema din ce in ce mai des intalnita in Romania. Insa, este important de stiut ca aparitia acestor daunatori nu are legatura cu lipsa curateniei din casa.

Principalul mod de infestare a unui spatiu cu plosnite de pat este prin aducerea acestora din exterior in interior.  De exemplu: prin intermediul bagajelor, hainelor sau a altor obiecte ce au stat intr-un spatiu infestat cu plosnite.

Plosnitele de pat se inmultesc rapid si, in doar sase luni, cateva se pot transforma intr-o infestare completa. Detectarea este esentiala pentru a intrerupe ciclul de viata al plosnitelor de pat, inainte ca acestea sa devina o problema mai mare. Serviciul de detectare a plosnitelor de pat ajunge la radacina problemei cu inspectii tintite si amanuntile ale ascunzatorilor cele mai frecvente ale plosnitelor de pat din casa ta.

Ca si habitat se vor regasi mereu in preajma locurilor de dormit, de unde vor iesi sa se hraneasca la anumite ore, la adapostul intunericului, Dar un specialistul este instruit sa identifice dovezi daca sunt in jur. La prima vizita, iti vom examina intreaga casa. Vom efectua o inspectie a zonelor unde este cel mai probabil sa ai parte de acest daunator.

Cel mai bine este sa ai mereu grija la primele semne si suspiciuni. Daca te trezesti cu bubite mici si rosi pe corp care te mananca, urme de sange pe cearsaf, puncte negre pe mobila (excremente).. inseamna ca sunt sanse mari sa ai o infestare cu plosnite de pat. Apeleaza imediat ce gasesti aceste semne de infestare cu plosnite la o firma specializata de deratizare, dezinsectie si dezinfectare.

Insecticidele nu actioneaza si asupra oualor plosnitelor. De aceea, primul tratament va elimina adultii, iar dupa 5-10 zile larvele vor ecloza, ca urmare se va repeta tratamentul, pentru eliminarea noi generatii (in prima parte a vietii acestea nu depun oua).

Dupa terminarea tratamentului, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de minim 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste temeinic, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat. In cazul infestarilor majiore este important ca toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, sa fie spalate la o temperatura de peste 60 grade.

...
Cum scapi de purici?

Infestarile cu purici provin adesea de la un caine sau pisica. Acesti daunatori se ataseaza de animal atunci cand este afara, apoi ii infesteaza blana si spatiile in care acesta doarme in casa. Prevenirea puricilor atat pentru casa, cat si pentru curte poate fi dificila. Fara o abordare proactiva, orice proprietar de animal de companie este vulnerabil la o infestare.

Puricii depind de o masa de sange de la o gazda pentru a supravietui. In unele ocazii, puricii pot deveni o problema interna atunci cand gazda cu care s-au hranit anterior nu mai este in jur. In aceasta situatie, puricii isi concentreaza activitatea de hranire pe alte gazde care locuiesc in interiorul casei. Un exemplu de astfel de situatie este atunci cand un soarece din interiorul casei este prins si indepartat, puricii care se hraneau din acesta sunt apoi obligati sa se hraneasca cu animale de companie sau persoane.

Muscaturile de purici isi pot lasa gazda cu numeroase umflaturi pe piele si senzatia de mancarime. Unii oameni pot dezvolta reactii alergice, iar anumiti purici pot transmite diverse boli. Animalele de companie sunt cele mai expuse riscului. Puricii pot musca atat oameni, cat si animale de companie si pot fi o mare pacoste.

Cel mai grav aspect al unei infestari cu purici este adesea timpul si efortul necesar pentru a elimina infestarea. Abordarea problemei necesita tratarea animalelor, curatarea zonelor infestate cu purici si luarea masurilor preventive pentru a impiedica intoarcerea puricilor.

Cum poti scapa de purici?

Deoarece stadiile imature ale puricilor sunt foarte criptice prin natura lor, primul lucru pe care proprietarul casei ar trebui sa il faca este sa contacteze un profesionist in domeniul combaterii daunatorilor pentru asistenta. De cele mai multe ori, folosirea produselor fara prescriptie medicala pentru controlul puricilor nu va rezolva cauzele principale ale infestarii.

Semne ce pot indica activitatea puricilor:

Animale de companie care se scarpina - Un semn evident este atunci cand animalele de companie se scarpina si se spala in mod repetat. Acest lucru este cauzat de disconfortul activitatii puricilor, deoarece puricii adulti se hranesc cu sangele animalului de companie.

Muscaturi - De asemenea, oamenii pot prezenta urme de muscaturi care le provoaca mancarime (un medic poate fi consultat, deoarece exista alte surse de iritare a pielii pe langa purici)Fecale - Mizeria de purici, fecalele puricilor, pot indica activitate. Mizeria de purici arata similar cu piperul negru macinat si poate fi vazut in paturile animalelor de companie, covoare, cuverturi si alte zone in care se odihneste catelul sau pisica ta.

Puricii adulti - Deoarece puricii sunt relativ usor de vazut, cea mai mare atentie se indreapta catre puricii adulti. Puricii adulti sunt de obicei usor de localizat, mai ales daca proprietarul casei si animalele de companie se intorc acasa dupa o lunga vacanta, timp in care puricii adulti rezidenti nu au putut lua o masa de sange. La intoarcere, proprietarii casei sunt deseori intampinati de purici care sar si incearca sa aterizeze pe ei si pe animalele lor de companie.

Oua de purici - Ouale de purici si larvele sunt o alta situatie. Intrucat aceste etape sunt mult mai secrete si mult mai putin active, ele se gasesc in locuri precum:

  • in spate, sub sau in mobilier
  • in patura unui animal de companie
  • in interiorul fisurilor din podele
  • in covoare

Cum te protejezi pe tine si animalul tau de companie

Limitarea accesului in casa prin diverse fisuri te va protea foarte mult, insa nu elimina in totalitate problema. Totusi, etansarea fisurilor, golurilor si gaurilor pentru a impiedica rozatoarele sau alte gazde potentiale sa aiba acces in casa este o modalitate indirecta, dar foarte importanta de a tine puricii afara.

Cele mai eficiente modalitati de a impiedica puricii sa patrunda in interiorul casei este eliminarea habitatelor de purici in aer liber si a gazdelor in aer liber, plus utilizarea produselor chimice pentru controlul puricilor la nivelul intregii zone si a produselor pentru controlul puricilor aprobate de medicul veterinar la animalele de companie. Daca ai casa infestata, cel m ai simplu si sigur este sa apelezi la o firma de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, ce se va ocupa de igienizarea casei tale. Astfel tu, familia si animalul tau de companie veti fi in siguranta si feriti de orice disconfort

...
Cum scapi de tantari?

Exista peste 3.000 de specii de tantari in lume si se regasesc in aproape toate tarile si colturile lumii. Deoarece sunt atat de omniprezente si musca atat rapid oamenii, au obtinut o reputatie proasta.

De asemenea, tantarii  transmit sute de boli infectioase - unele dintre ele cunoscute a fi mortale, astfel tantarul este mult mai periculos din acest punct de vedere decat orice alta insecta. Din aceasta cauza, tantarii au fost studiati in mod constant ca parte a cercetarii in domeniul sanatatii publice.

Aceste boli transmise de tantari pot provoca simptome extreme si decese daca nu sunt tratate cu asistenta medicala, deci este intotdeauna important sa consultati un medic daca incepi sa te simti rau dupa ce ai gasit o muscatura de tantar.

Desi este usor de zis ca tantarii sunt printre cei mai periculosi daunatori, ei isi au propriul loc important in ecosistem. Fara ei, s-ar perturba procesul de polenizare si s-ar eradica in timp mai multe specii de plante.

Toti tantarii cresc la o lungime medie de 5-6 mm lungime, iar corpul lor este alcatuit din aceeasi structura. Acestea sunt alcatuite din trei componente principale - capul, toracele si abdomenul. Au sase picioare lungi si subtiri, precum si o pereche de aripi. Pe cap, au o pereche de antene si un organ numit proboscis, care seamana cu un pai mic. Prin proboscis, tantarii isi injecteaza saliva victimelor si folosesc un capat mic, zimtat, pentru a se hrani. Daca te-ai intrebat vreodata de ce nu simti o muscatura de tantar, acest lucru se datoreaza faptului ca saliva lor contine calmant si anticoagulant.

-

Tantarii iubesc apa statatoare. Este locul unde isi depun ouale si unde eclozeaza larvele, asa ca nu ii vei gasi niciodata departe de zonele cu apa statatoare, precum baltile, iazurile, santurile. Pot aparea, de asemenea, in plante in ghivece, gradina si zone cu un drenaj slab.

Cel mai bun mod de a evita problema tantarilor este de a evita sa lasi dezvoltarea unui mediu prielnic acestora in jurul casei tale.

Nu poti controla clima sau apa statatoare din curtea vecinului de langa tine, dar poti face curtea mai putin favorabila tantarilor, reducand astfel sansele ca acestia sa ramana in apropiere si sa-si croiasca drum in casa ta. Exista multe metode pentru respingerea tantarilor si reducerea populatiei de tantari, dar unele sunt mai eficiente decat altele.

Atunci cand te confrunti cu o infestare de tantari, este foarte important pentru santatea ta si a familiei, sa iei masuri din primul moment in care ai observat acest lucru si sa apelezi la serviciile profesioniste a unei firme de deratizare si dezinsectie, pentru a stopa imediat.

...
Cum scapi de capuse?

Capusele sunt mici organisme parazite care traiesc in zone impadurite. Acestea au nevoie de sange de la oameni sau animale pentru a supravietui. Capusele tind sa fie purtatoare de diferite boli grave, pe care le pot transmite persoanelor pe care le musca.

Simptomele variaza in functie de diferite boli, dar pot include febra sau frisoane, dureri de corp, dureri de cap, eruptii cutanate si greata. 

Care sunt cauzele infestarilor cu capuse?

Infestarile cu capuse pot aparea atunci cand o singura capusa este adusa in casa.

Este posibil sa intri in contact cu o capusa daca exista zone impadurite langa casa ta, sau cand pur si simplu esti in aer liber atunci cand vremea este calda. Capusa se va atasa undeva pe corpul tau si isi va ingropa capul in piele.

Capusele se pot atasa la orice parte a corpului, inclusiv in interiorul urechilor, zona inghinala sau in par.

Capusele se pot atasa si animalelor de companie, in special cainilor. Deoarece capusele sunt de obicei mici, poate fi greu sa le vezi pe corpul tau sau in blana animalului tau de companie.

Dupa ce o capusa este adusa in casa ta, poate aparea o infestare cu capuse odata cu reproducerea capusei. Capusele isi pot depune ouale in diferite parti ale casei. Cu toate acestea, isi depun ouale de obicei langa plinte, ferestre si usi, mobilier, margini de covoare si perdele.

 -

Care sunt semnele unei infestari cu capuse?

In timpul unei infestari cu capuse in casa ta, este posibil sa gasesti un numar mare de capuse pe tine sau pe animalul tau de companie. Deoarece capusele necesita sange de la oameni sau animale pentru a supravietui, ele se vor atasa de tine, de membrii familiei tale sau de animalul tau de companie.

Capusele se misca rapid pe tot corpul, dar prefera zonele calde si umede. Acestea se gasesc adesea in zona axilei, inghinala sau scalp. Odata ce capusa a gasit un loc care ii place, te va musca si isi va infige capul ferm in pielea ta. Spre deosebire de alte muscaturi de insecte, aceasta muscatura este nedureroasa.

Ar trebui sa verifici intotdeauna corpul - si cel al copiilor si animalelor de companie - dupa ce va aflati intr-o zona exterioara despre care se stie ca au capuse. Asigura-te ca examinezi orice pete maronii sau negre. Nu va concentrati doar pe zonele in care se gasesc frecvent capuse. Capusele au dimensiuni cuprinse intre 1 si 2 milimetri in diametru pana la 10 mm in diametru.

Este posibil sa ai si o infestare cu capuse in casa ta daca tusau unul dintre membrii familiei tale dezvoltati o boala transmisa de capuse. Efectele acestor boli pot varia de la usoare la severe. Multe dintre ele au simptome similare, cum ar fi:

  • febra
  • frisoane
  • dureri corporale si dureri similare gripei
  • dureri de cap
  • oboseala
  • o eruptie cutanata

Multe simptome ale acestor boli sunt similare cu cele ale altor conditii de sanatate. Eruptiile care apar cu boli transmise de capuse pot face mai usor pentru medicul tau sa ofere un diagnostic. Cu toate acestea, uneori eruptiile cutanate dispar dupa ce apar alte simptome si boala progreseaza.

Ar trebui sa te adresezi imediat medicului daca ai simptome si ai fost in zone in care traiesc capuse sau daca casa ta a fost recent infestata. Ei pot diagnostica corect o boala transmisa de capuse. Diagnosticul precoce este esential pentru a preveni orice complicatii pe termen lung asociate cu aceste boli.

Cum poti controla si preveni infestarile cu capuse?

Capusele care nu sunt atasate de piele pot fi aspirate. Punga de vid trebuie sa fie etansata si aruncata imediat intr-o locatie din afara casei. Ar trebui sa va verificati imbracamintea si corpul dupa aspirare pentru a va asigura ca nu exista capuse pe tine.

De asemenea, este indicat sa apelati la serviciile unei firme de deratizare si dezinsectie specializata, pentru siguranta ta si a familiei. Daca problema este depistata, trebuie tratata cat mai rapid pentru a evita o infestare masiva de capuse.

Desi este putin probabil sa poti controla o infestare cu capuse odata ce apare, este bine sa iti iei toate masurile de prevenire.

Daca locuiesti sau petreci timpul intr-o zona in care capusele sunt intalnite des, ar trebui sa te verifici pe tine si copiii tai inainte de a te intoarce in casa. De asemenea, poti purta camasi cu maneci lungi si iti poti pune pantalonii in sosete in timp ce faci drumetii pe poteci sau in zone impadurite. 

Daca infestarea a avut loc deja, primul pas este sa contactezi firma de deratizari, dezinsectie si dezinfctare pentru a avea parte de o curatare completa a casei, ca tu si familia ta sa fiti in siguranta.

...
Cum scapi de furnici?

Furnicile sunt insecte sociale care traiesc in colonii. Planurile pentru combaterea furnicilor ar trebui sa includa uciderea intregii colonii. Pur si simplu pulverizarea unei furnici cu un spray tipic de furnic, va ucide doar cateva, in cel mai bun caz, si va imprastia colonia. Furnicile vor intra in casa ta cautand hrana sau adapost.

Daca ati observat furnici pe blaturile bucatariei sau trecand peste pragurile usilor, este cel mai probabil sa fie furnica de gradina neagra.

Aceste furnici vin in interior in timpul verii in cautarea unor alimente dulci pe care sa le duca inapoi la regina si larvele din cuib. Nu ignorati o furnica solitara, sunt comunicatori grozavi, asa ca, daca cineva gaseste mancare, fi sigur ca va anunta si restul trupei!

Asigurati-va ca podelele, suprafetele bucatariei, mesele si scaunele nu sunt lipicioase. Scurgerile trebuie curatate imediat, iar alimentele si bauturile deschise trebuie: fie sigilate intr-un recipient, fie pastrate in frigider. Practic, in spatiul casei tale trebuie sa scapi de orice lucru dulce, astfel furnicile vor cauta in alta parte.

Reducerea umiditatii si a apei statatoare in jurul casei tale poate contribui la prevenirea infestarii cu furnici. Repara tevile care curg si formeaza-ti o rutina sa verifici sub chiuvete daca exista zone de umiditate. Ia in considerare utilizarea unui dezumidificator in subsoluri umede, spatii de acces sau poduri. Afara, asigura-te ca este totul in regula, astfel incat apa sa curga departe de fundatia casei.

-

Daca furnicile au devenit deja o problema in casa, poti sa incerci sa investesti in spray-uri si geluri insecticide. Acestea ar trebui plasate in jurul pragurilor usilor, in spatiul in care se intalnesc peretele si podeaua si de-a lungul pervazurilor ferestrelor. Insa din pacate acestea sunt doar solutii temporare, pentru ceva permanent este recomandat sa apelati la servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie profesionista, pentru ca o infestare cu furnici este anevoioasa si greu de combatut cu produse uzuale.

Fara pregatirea si instrumentele adecvate, lupta impotriva furnicilor poate fi o lupta ascendenta. Ce este mai rau, o infestare poate continua sa creasca daca nu este tratata corespunzator. Unele specii de furnici pot provoca daune materiale grave, iar altele pot pune in pericol sanatatea familiei dumneavoastra. Chiar si speciile care nu sunt considerate daunatori nocivi iti pot contamina alimentele.

...
Cum scapi de gandaci?

Prezenta gandacilor este una dintre cele mai frecvente incalcari ale codurilor de sanatate in restaurante si bucatarii comerciale, insa ele infesteaza frecvent si bucatariile de uz casnic. Gandacii pot intra in casa ta prin cutii de carton, pungi alimentare sau cutii in care cumperi bauturi.

Cele doua tipuri de gandaci ce infesteaza casele oamenilor cel mai frecvent sunt :

  • gandacii de bucatarie
  • gandacii de canal

Bucatariile contin o serie de produse alimentare depozitate care servesc drept habitate primitoare pentru numerosi daunatori. Gandacii sunt capabili sa infesteze si sa distruga o varietate de alimente. Deoarece multe produse alimentare uscate sunt folosite doar ocazional, ele petrec mult timp asezate pe raft, astfel invit invadatorii potentiali sa isi stabileasca aici o resedinta permanenta. Gandacii de bucatarie au o alimentatie omnivora, asadar isi vor gasi cu usurinta alimente de consumat in bucatarie. Acestia se vor bucura de resturi ramase, mancare cazuta pe jos, grasimi, alimente ce contin amidon. De aceea este foarte important sa ai in permanenta bucataria curata si sa elimini resturile de mancare.

Cheia pentru a nu avea infestare de gandaci de bucatarie este eliminarea accesului lor la surse de hrana si apa, de care au nevoie pentru a supravietui. Acest lucru se poate face practicand o igienizare excelenta in bucatarie. In primul rand, asigurati-va ca stergeti in timp util toate firimiturile si scurgerile de pe podea, blaturile de bucatarie, dulapurile si frigiderul. In timp ce cateva firimituri pe podea de la acel biscuite nu pare o mare problema, serveste ca o sarbatoare delicioasa pentru gandacii de bucatarie.

-

Alte sfaturi de prevenire includ aruncarea frecventa a gunoiului in saci de gunoi sigilati si utilizarea recipientelor etanse la depozitarea alimentelor. Atunci cand cumparati alimente, acordati atentie datelor de expirare si optati pentru produsele care vin in ambalaje sigilate. Pastrati chiuveta de bucatarie curata si lipsita de umezeala in exces, nu lasati vasele nespalate pentru o perioada lunga de timp.

Ouale, larvele sau adultii acestor daunatori sunt de obicei adusi in case accidental in produse infestate din piata sau magazin. Din pacate gandacii adusi in casa nu sunt observati rapid, ci doar dupa un anumit timp isi fac simtita prezenta. 

Este important sa stii ca acestia poarta numeroase bacterii, iar daca gasesti alimente contaminate trebuie aruncate la gunoi cat mai rapid. Aceste bacterii pot genera reactii alergice severe, iar cei mai sensibili si predispusi sunt copiii si persoanele varstnice. 

Conform autoritatilor competente, exterminarea lor este impusa si obligatorie. Pe langa acest aspect, pentru multi oameni este un disconfort si un stres, fobia de gandaci fiind cea mai des intalnita.

Din fericie exista solutii pentru aceasta problema, se pot realiza una sau mai multe tratamente de dezinsectie, in functie de gradul de infestare. In urma unei constatari se poate stabili planul de lucru si pasii pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a elimina infestarea de gandaci.

...
Cum scapi de rozatoare?

Rozatoarele sunt alpinisti experti si nu este surprinzator ca sunt capabili sa-si construiasca adapost in locatii deasupra solului. Acestea au un simt al mirosului bine dezvoltat si sunt atenti la lucrurile noi ce apar in adapostul lor. 

Rozatoarele sunt de regula active la amurg sau noaptea si sunt inactivi in timpul zilei. Cu toate acestea, atunci cand numarul de rozatoare dintr-o zona creste, creste si concurenta pentru hrana, apa si locuri de adapostit, unii membri ai comunitatii de rozatori pot cauta sa gaseasca zone noi de colonizat in timpul zilei. 

Rozatoarele sunt omnivore si se vor hrani cu multe tipuri de vegetatie, cum ar fi fructe, cereale, seminte si produse alimentare. De asemenea, sunt susceptibile sa consume insecte. Din pacate rozatoarele distrug mult mai multe alimente prin contaminarea cu fecale si urina decat prin consum.

Rozatoarele care intra in casa, de regula isi cauta adapost in pereti, dulapuri, la mansarda si in tavane false. 

Semnele unei infestari cu rozatoare

Asa cum ziceam, rozatoarele nu sunt de obicei vazute in timpul zilei, doar daca sunt deranjate din zona lor de protectie sau daca exista concurenta din partea altor razatoare. Daca sunt vazute in timpul zilei, inseamna ca exista o populatie foarte mare de rozatoare in apropiere.

Orificii in pamant din jurul fundatiilor, plus adaposturile din poduri sau copaci sunt dovezi ale unei probleme cu rozatoarele.

Zgomotele produse de razatoare, zgarierea peretilor sau alte zgomote din cladirea cuiburilor pot determina proprietarul sa realizeze ca are o problema cu rozatoarele.

Rozatoarele mesteca si rod lemnul, plasticul si alte suprafete dure pentru a-si mentine dintii ascutiti. Daca observi astfel de urme, este foarte probabil sa te confrunti cu o infestare de rozatoare.

Rozatoarele produc o cantitate semnificativa de excremente, iar prezenta excrementelor lor este o modalitate sigura de a observa o infestare. Cand se observa excremente, este o practica buna sa indepartati excrementele si sa inspectati ulterior pentru a vedea daca au fost depozitate deseuri noi. 

Cum tratam infestarile cu rozatoare

Exista multe specii de rozatoare, iar primul pas este identificarea corecta a acestora si dezvoltarea unui plan de tratament care sa functioneze pentru acea specie. O alta componenta importanta de tratament este educarea clientilor, astfel incat clientul sa inteleaga conceptele programului de control propus.

Profesionistii in deratizare, dezinsectie si dezinfectie practica toate tehnicile implicate in gestionarea integrata a daunatorilor. Tratamentul impotriva rozatoarele implica atat metode non-chimice, cat si metode chimice.

In cazul in care observi ca ai o probleme cu infestarea de rozatoarea, nu ezita si apeleaza cu incredere la serviciile noastre!