Rivo Construct - Montaj termopane, inchideri terase, Bucuresti

Inchideri terase cu geam termopan Salamander

erasele inchise cu termopan Salamander sunt folosite astazi pe scara larga pentru a aduce stil si lux spatiilor si a le face locuibile. Sticla este foarte populara în structuri precum sere, crame, scari si, mai nou, pentru a construi minunate terase în aer liber. O terasa partial sau în întregime inchisa îti permite sa profiti la maxim de spatiul exterior pe tot parcursul anului. Pentru teraselele mari, iesirea se poate inchide folosind o usa culisanta cu ridicare cu geamuri mari care nu obtureaza deloc privelistea sau usi osciloculisante.

Foarte multi clienti ne intreaba daca se pot inchide terasele cu ferestre care se pliaza. Raspunsul este DA.Se poate folosi tamplarie aluminiu cu sisteme de profile tip armonica. Insa, FOARTE IMPORTANT, aceste sisteme nu izoleaza termic. Ele sunt concepute pentru climate foarte blande sau spatii care nu sunt locuite: o terasa a unui restaurant, un balcon etc…

Designerii si specialistii în amenajari interioare vorbesc despre o crestere a cererii de case cu terase acoperite lipite de casa, alaturi de cererea de case cu curti.

Spre deosebire de alte tipuri de balcoane si terase, o terasa inchisa cu termopan nu este foarte complicat de construit. Necesita rame din aluminiu sau pvc pentru a fixa sticla si… cam atât. Desigur, este bine sa apelezi la un profesionist care sa faca lucrarea de calitate, dar instalarea nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi-doua. Forma spatiului depinde de preferintele dvs., dar trebuie sa se acorde întotdeauna prioritate unui drenaj bun al apei de la ploaie si zapada.

Te protejeaza de intemperii

Terasele din sticla ofera protectie împotriva soarelui, ploii si vântului, ceea ce o terasa obisnuita nu îti poate oferi. Se pot alege acoperisuri clasice, mai ales pentru zonele foarte însorite sau terasa poate fi confectionata în întregime din sticla, în acest mod protejându-te de ploaie sau vânt dar permitând si luminii solare sa intre liber în interior, creând un spatiu cald si primitor.

O idee ar fi sa folosesti sisteme rabatabile ori culisante cu care sa acoperi geamurile doar atunci când e nevoie dar în rest sa te bucuri de peisaj si soare fara ca nimic sa-ti întrerupa petrecerea sau activitatea.

Mareste spatiul de locuit

O terasa închisa poate adauga metri patrati casei tale, fie ca este vorba doar despre un mic balcon acoperit sau o terasa mare atasata casei. Poate fi transformata în camera de zi, loc de joaca pentru copii, spatiu de petrecut timp cu prietenii, de relaxare, loc de luat masa etc.

Metri patrati în plus înseamna si valoare adaugata iar la o eventuala vânzare a casei pretul poate creste substantial.

În plus, o constructie din sticla nu afecteaza patrunderea luminii în camere, de aceea poate fi plasata oriunde.

Te protejeaza de insecte

Terasa poate avea geamuri sau usi care se pot deschide sau închide la nevoie dar si plase, foarte utile în serile de vara cu tântari sau pentru a te proteja de alte insecte ca de exemplu cele atrase de lumina.

Contribuie la igiena si siguranta familiei tale

În conditiile de azi cu restrictii sociale si amenintarea multor epidemii, o terasa inchisa cu termopan si lipita casei tale va fi un mediu sigur în care poti petrece timp cu familia fara sa te simti închis sau izolat. Va fi un spatiu care se poate mentine curat, la fel ca în interior.

Sticla poate fi usor spalata si dezinfecatata cu produse obisnuite de curatenie, fara sa se deterioreze sau sa se pateze.

Copiii se vor putea juca în siguranta cât tu lucrezi în casa sau faci alte activitati.

Oriunde în curte

Un alt avantaj este ca o inchidere cu termopan este o constructie usoara si poate fi amenajata oriunde în curte, nu doar lipita de casa. Poate fi un spatiu cu gratar, un loc de relaxare în gradina, o camera de joaca sau studiu pentru copii. Important este sa fie terasa acoperita.

Solutie grozava pentru turism

În zonele turistice se pot construi terase din sticla inchise cu termopan unde sa se ia masa sau de unde turistii sa poata admira natura, fara sa le strice ziua ploia, nisoarea ori caldura excesiva.

Exista si casute în întregime din sticla pentru cazare, un deliciu pentru zonele izolate în natura, cu peisaje încântatoare.

Galerie foto
  • ...