Westernvet - cabinet veterinar Corbeanca

Chirurgie Veterinara

Departamentul de chirurgie al Clinicii Veterinare Westernvet ofera toate serviciile chirurgicale, atat generale , cat si de specialitate . 

Blocul operator este organizat in camere cu microclimat, iluminat si sterilizarea mediilor respectand cele mai inalte standarde de siguranta pentru pacient.

Sterilizarea instrumentelor chirurgicale, a draperiilor si a halatelor este incredintata instrumentelor de inalta tehnologie. 

In timpul operatiei, pacientul este monitorizat in mod constant datorita instrumentelor specifice si a personalului cu inalta calificare: chirurgi, anestezisti si asistenti .

Blocul operator este activ 7 zile pe saptamana, pentru situatii de urgenta veterinara care necesita functionarea acestuia.

Pacientul este sedat si pregatit pentru operatie intr-o zona desemnata si apoi mutat in sala de operatie. La sfarsitul operatiei, trezirea se efectueaza sub o monitorizare atenta in spitalizarea post-operatorie. 

Interventii chirurgicale veterinare in toata siguranta
Exista multe variabile care ar putea influenta rezultatul unei interventii chirurgicale si care trebuie luate in considerare inainte de a alege o unitate care trebuie sa intervina asupra animalului dvs. de companie.

Printre acestea gasim:

competenta chirurgului
starea fizica a pacientului
evaluarea preliminara a starii de sanatate a pacientului
prezenta sau absenta anestezistilor specializati
conditiile sanitare ale salii de operatie si echipamentelor
Evaluarea preliminara este esentiala pentru deznodamantul unei operatii, deoarece exista multe boli sau conditii asimptomatice pe care animalutul le poate avea.

Una dintre acestea este hernia hiatala prezenta in special la caini predispusi sindromului brahicefalic cum ar fi: Pug, Bulldog englez, Bulldog francez, Boston Terrier, Pekin, Cavalier King Charles, Shar-pei si Shih-Tzu.

De aceea, la Westernvet veti gasi personal competent care va evalua pacientul inainte de a decide sa intervina, cu analize preliminare care vizeaza cunoasterea posibilelor boli care ar putea compromite interventia. Doar sa enumeram cateva dintre acestea:

analize de sange
ecografie
radiografie
exament histopatologic
Chirurgie minim invaziva
Chirurgia minim invaziva este o tehnica care permite interventia asupra organelor interne, prin mici accesuri in interiorul carora sunt inserate instrumente dedicate foarte sofisticate si avansate tehnologic.

Instrumentele chirurgicale speciale functioneaza sub viziunea unei camere ce proiecteaza campul de operare pe un monitor care mareste puternic imaginea, de pana la 10 ori dimensiunea sa normala.

Aplicarea sa este vasta si variaza de la interventii in zona abdominala, toracica, dar si in articulatie (tehnica artroscopica).

Chirurgia minim invaziva este o metoda chirurgicala care are un rol etic important , deoarece reduce drastic durerea postoperatorie .

Avantajele chirurgiei minim invazive

Fara complicatii postoperatorii
Actionarea asupra unui organ lasandu-l in locatia sa naturala reduce posibilele efecte secundare, cum ar fi edemul si umflarea.
Siguranta mai mare a interventiei
Datorita reducerii expunerii organelor interne, interventiile au sanse mai mici de a dezvolta infectii postoperatorii rezultate din contaminarea mediului.
Impactul redus asupra tesuturilor permite pacientului o recuperare mai rapida, datorita reducerii efectelor secundare post-chirurgicale, necesitatii mai mici in administrarea de medicamente precum antibiotice si analgezice.
Fara disconfort pentru rana
Nu este necesara nicio metoda de retinere in perioada postoperatorie (guler Elisabetta sau salopete de protectie).
Domenii de aplicare

Sterilizarea prin laparoscopie
Indepartarea organelor (ovarelor) pentru prevenirea animalelor sanatoase sau terapeutica in caz de boala este posibila si in cazul piometrelor, in functie de marimea uterului.
Gastrofexie preventiva
Operatia de legare a stomacului la cainii de rasa mare si uriasa predispusi la boli este singurul remediu preventiv cu adevarat eficient pentru torsiunea stomacului.
Criptorhidia abdominala
Indepartarea testiculelor retinute in abdomen poate fi abordata cu aceasta tehnica minim invaziva.
Operatie cu laser
Chirurgia cu laser este denumita chirurgie fara sange . Se face printr-un bisturiu laser special care taie si coaguleaza in acelasi timp. Tratamentul chirurgical cu aceasta tehnica ofera posibilitatea interventiei asupra tesuturilor puternic vascularizate.

Absenta sangerarii permite o reducere a contaminarii campului operational si o usurinta mai mare de interventie. O alta caracteristica importanta a acestei tehnici este reducerea drastica a edemului tesuturilor inconjuratoare care sufera taietura.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este considerata tehnica de alegere in interventiile la cainii brahicefalici afectati de BAOS.

Avantajele chirurgiei cu laser
Absenta sangerarii
Usurinta si viteza de interventie
Absenta edemului postoperator
Recuperare mai rapida
Domenii de aplicare

Indepartarea nodulilor mici ai pielii
Otohematoame
Sindromul brahicefalic
Indepartarea epulidelor
Dotari sala chirurgie
Sala de chirurgie este dotata cu Lampi Chirurgicale Scialitice, Laringoscoape portabile, Concentrator de Oxygen Mobil Aeroplus, Aparat pentru Anestezie Inhalatorie, Monitor pentru Functii Vitale, Aparat pentru detartraj cu ultrasunete si instalatie stomatologica cu turbina si micromotor si compresor.

Pentru o asepsie completa pre si postoperator se folosesc autoclave TsTau Steril 2000 automatic, dispozitiv pentru decontaminarea aerului cu radiatii ultraviolete pentru efectul lor bactericid.

Pompe de Infuzie Mindray SK-600 si Pompe pentru Incalzirea Perfuziei – folosite pentru controlul calitatii si vitezei solutiilor infuzate pe o perioada lunga de timp si la un volum mare.

Galerie foto
  • ...