Dental Hospital-Spital privat de stomatologie-Bucuresti
Parodontologie
Desi boala pardontala (parodontoza – ‘boala dintilor frumosi”) afecteaza in mod surprinzator 1 din 3 persoane, rezultatul final fiind pierderea dintilor, majoritatea pacientilor o trateaza cu superficialitate.
Data fiind importanta si incidenta bolii parodontale, clinica Livia Dent acorda o atentie speciala tratamentului parodontozei. In acest sens, in cadrul clinicii, exista o echipa de medici care are ca si obiectiv principal informarea pacientilor asupra parodontopatiei in toate aspectele ei, tratamentul acestei afectiuni prin metode chirurgicale si o permanenta dispensarizare cu scopul mentinerii rezultatelor tratamentului.
Astfel, anual sute de pacienti beneficiaza cu succes de interventii chirurgicale reconstructive osoase si gingivale efectuate in clinica Livia Dent!
Ce nu se stie despre boala parodontala (parodontoza)?
Dintii sanatosi nu inseamna dinti fara carii.
Boala este evolutiva care fara tratament tintit are un final sigur: pierderea dintilor.
Pacientii tineri nu sunt feriti de atacul bacterian si implicit de boala parodontala.
Cum se trateaza boala parodontala?
Tratamentul activ al bolii parodontale este doar cel de natura chirurgicala. Boala parodontala nu poate fi vindecata, insa, prin interventie se realizeaza stoparea evolutiei acesteia.
Afectiunile gingivale – cea mai importanta cauza a pierderii dintilor la populatia adulta.
Ignorati-va dintii si veti ramane fara ei! Dintii dumneavoastra ar trebui sa va serveasca toata perioada vietii.
Cu o ingrijire adecvata acest lucru se poate realiza. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional pot ajuta in evitarea bolilor parodontale care sunt principala cauza a pierderii dintilor.
Cuvantul “parodontal” isi are originea in greaca veche si inseamna “in jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placa microbiana sau tartru adera de gingii, os si tesuturile adiacente. Acest proces este de obicei nedureros in primele faze, dar consecintele bolii parodontale sunt severe daca sunt lasate netratate.
Numarul persoanelor afectate de boala parodontala este destul de mare, aproximativ 1 din 3 adulti suferind de o forma sau alta a acestei boli.
Tipuri de parodontoza (boli parodontale):
1. Gingivita: placa bacteriana irita gingiile, facandu-le sensibile si sangerande. Aceasta faza este inca reversibila. 2. Parodontita: daca nu este indepartata, placa microbiana se transforma in tartru. Continuand sa creasca, acesta impinge insertia gingivala spre radacina sau o indeparteaza de dinte. Se formeaza astfel pungi intre dinte si gingie. 3. Parodontita avansata: boala continua sa avanseze, distrugand mai mult os si ligament parodontal. Dintii, chiar si cei sanatosi, pot deveni mobili, cateodata trebuind extrasi.
Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii parodontale, exista si alti factori care o favorizeaza, ca fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punti neadaptate corect marginal, obturatii dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism si chiar o proasta alimentatie.
Depistata la timp aceasta afectiune poate fi stopata si tinuta sub control! Nu ezitati sa ne contactati pentru depistarea la timp a bolii parodontale (parodontezi)!