Mrfinance.ro - Comparatorul tau de credit

Credite Rapide

...
Cand sa apelezi la un imprumut rapid nebancar?

Un imprumut rapid nebancar este destinat acoperirii unor nevoi urgente, care nu suporta amanare. Poti sa apelezi la acest tip de imprumut daca trebuie sa repari sau sa inlocuiesti electrocasnicele esentiale (frigiderul, aragazul, masina de spalat) sau trebuie sa acoperi anumite cheltuieli pe care nu le-ai anticipat intr-o luna.

Iata cateva dintre situatiile in care un credit nebancar poate fi o solutie la indemana:

  • Repararea masinii
  • Probleme medicale care necesita investigatii de urgenta
  • Deplasari neprevazute
  • Plata unei facturi mai mari, al carei cost nu l-ai anticipat (cum ar fi o factura la gaz, intr-o luna grea de iarna)
  • Inlocuirea sau repararea unor electrocasnice esentiale

Este adevarat, IFN-urile nu impun conditii speciale in ceea ce priveste modul in care cheltui banii, astfel incat poti folosi un credit nebancar dupa bunul plac. Totusi, iti recomandam sa nu folosesti un astfel de imprumut pentru acele lucruri care fac parte din lista de dorinte: vacante, gadget-uri, imbracaminte, parfumuri scumpe etc.

...
Imprumut rapid nebancar: tipuri de credite

Credit nebancar este denumirea generala data creditelor acordate de IFN-uri. In aceasta categorie intra:

 

Inainte sa aplici pentru un credit nebancar, iti recomandam sa consulti detaliile imprumuturilor, datele referitoare la dobanda creditelor, ratele lunare etc.

Poti face acest lucru consultand ghidurile MrFinance despre creditele nebancare si alte produse financiare.

...
Cum aleg cele mai avantajoase oferte?

Ca sa alegi cele mai avantajoase credite rapide nebancar este important sa compari produsele disponibile. Ai toate datele la vedere, asa ca nu iti ramane decat sa analizezi si sa iei decizia potrivita nevoilor tale.

Iti vom da un exemplu simplu prin care poti sa analizezi ofertele de creditare disponibile, tinand seama de:

  • Suma maxima de imprumut
  • Perioada de creditate
  • Valoarea dobanzii
  • Comisioane de analiza
  • Durata de aprobare a creditului

Vom compara doua IFN-uri ce ofera credite nebancare.

Credit Prime Viaconto 
Suma maxima de imprumut: 10.000 lei Suma maxima de imprumut: 4.000 lei
Perioada de creditare: 92 zile Perioada de creditare: 30 zile
Valoarea dobanzii: 0.99%/zi Valoarea dobanzii: 1%/zi
Comisioane de analiza: 0 Comisioane de analiza: 55 lei
Aprobare credit: 1 zi Aprobare credit: 15 minute 
Credite nebancare online: compara

Pentru multi consumatori, un credit avantajos este cel care vine cu cele mai mici costuri. Este si normal. Acorda atentie sporita dobanzii si posibilelor comisioane asociate creditului nebancar.

Un avantaj al unui imprumut rapid nebancar acordat pe termen scurt este acela ca pot avea dobanda 0%. Exista pe piata IFN-uri care ofera primul credit nebancar cu dobanda 0%, ceea ce inseamna ca vei rambursa exact atat cat ai imprumutat. Conditia este sa platesti imprumutul pana la data scadenta, asa ca asigura-te ca ai posibilitatea sa rambursezi banii in intervalul indicat.

...
Imprumut nebancar vs. Imprumut bancar

Am realizat un tabel comparativ, ca sa intelegi mai bine diferentele dintre creditele bancare si creditele nebancare. De asemenea, am explicat in detaliu in infograficul nostru care sunt diferentele dintre banci si IFN-uri.

Imprumuturi nebancare Imprumuturi bancare
Sunt acordate de institutiile financiare nebancare (IFN-uri) Sunt acordate de institutiile financiare bancare, adica de catre banci
Potrivit pentru nevoile financiare care necesita o rezolvare imediata Potrivit pentru investitii majore, de durata, cum ar fi achizitionarea unei case ori a unei masini
Numar redus de documente, de regula buletinul si dovada venitului Un numar mai mare de acte confirmative
Perioade de rambursare scurte, de regula fara angajamente pe termen lung Perioade de rambursare lungi, de cateva luni sau chiar ani
Conditii de creditare lejere, usor de indeplinit Criterii de eligibilitate mai stricte, mai ales atunci cand vine vorba de venitul realizat
Aprobare rapida a cererii de creditare, chiar si in cateva minute Verificarea si aprobarea dosarului de credit poate dura cateva zile, chiar luni
Sumele care pot fi accesate sunt mici Sume mari de imprumut
Costuri mai mari si dobanda mai mare, aplicata zilnic Dobanda rezonabila si costuri totale mai mici, raportate la valoarea imprumutului
Credit nebancar vs. Credit bancar

...
Credite nebancare

Creditele nebancare sunt imprumuturi de valori mici, acordate de institutiile financiare nebancare (IFN-uri), de regula pentru perioade scurte de timp, de la un salariu la altul.

Creditul nebancar este o solutie pentru acele situatii care necesita o rezolvare imediata. Timpul de aprobare este scurt, de cateva ore, documentatia este redusa, iar conditiile ca sa primesti un astfel de imprumut sunt lejere, usor de indeplinit.

In primul rand, creditele nebancare sunt oferite de institutiile financiare nebancare (IFN-uri). IFN-urile functioneaza in conditii stabilite de lege si desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional. Acestea acorda credite, dar nu atrag depozite. 

Creditele bancare sunt oferite de institutiile financiare bancare, adica de catre banci. Spre deosebire de IFN-uri, banca are ca obiectiv principal atragerea de depozite bancare si acordarea de credite.

Un credit bancar poate fi cu sau fara garantii, durata de aprobare este mai mare (de cateva zile sau chiar luni), sumele pe care le poti accesa sunt mai mari, iar conditiile de acordare sunt mai stricte.

Atentie! Chiar daca IFN-urile nu sunt banci, ele sunt supuse autoritatii si reglementarilor BNR si trebuie sa respecte aceleasi prevederi legale ca bancile. IFN-urile isi desfasoara activitatea legal, in virtutea autorizatiei de functionare emisa de BNR. Cunoasterea acestui lucru este important intrucat ne ofera nou, consumatorilor, mai multa siguranta si incredere. Poti verifica pe site-ul BNR lista IFN-urilor autorizate